Cum să crești rata de deschidere a email-urilor?

E-mail marketing-ul este o formă foarte bună prin care poți atrage clienți, sau prin care poți fideliza persoanele care au cumpărat deja produsele tale, iar o campanie bine pusă la punct poate avea multiple avantaje, dar ce faci în cazul în care ai investit mult efort financiar și intelectual pentru dezvoltarea și trimiterea unor materiale care sunt șterse de către utilizatori fără ca aceștia să le citească? E-mail marketing-ul are în continuare una dintre cele mai mari rate de engagement, și principalul său atu constă în faptul că persoanele primesc informațiile direct în inbox, fiind imposibil ca aceștia să nu le vadă (spre deosebire de o reclamă TV sau radio pe care pot să nu o audă, sau un Facebook Ad peste care pot să treacă fără să îi acorde atenție. Dacă ai întâmpinat probleme în succesul campaniilor derulate pe e-mail, iată ce ar trebui să faci:

 

  1. Alege ora potrivită la care să trimiți mesajul

 

Intervalul orar de succes pentru o campanie de acest gen diferă în funcție de segment, dar este evident că un e-mail trimis sâmbătă seara nu va avea succes. Conform Mailchimp, e-mail-urile au o rată mai mare de deschidere de luni până joi, cu o scădere drastică începând cu ziua de vineri. În general, ora 10 este potrivită pentru trimiterea mesajelor, dar poți găsi un interval orar care să funcționeze pentru profilul tău, și ar trebui să menții stabilă acea oră odată ce o descoperi, deoarece utilizatorii vor aprecia regularitatea și constanța.

 

  1. Scrie un subiect atrăgător

 

Subiectul unui e-mail are o importanță majoră. Pentru ca mesajul tău să aibă mai multe șanse de a ajunge la public, trebuie să știi cum să folosești numărul mic de caractere pe care le ai la dispoziție și să scrii la început cuvintele cele mai importante, lăsând părțile neesențiale la final, în cazul în care acestea nu vor fi afișate. Găsește o formulare care să iasă în evidență și gândește-te că va ajunge la o persoană care probabil a mai primit deja un număr mare de e-mailuri în acea zi. Îl poți formula ca o întrebare și poți oferi un deadline, pentru a le conferi sentimentul de urgență, astfel încât să îl deschidă în momentul în care îl văd, asigurându-te astfel că nu vor uita să îl citească mai târziu.

 

  1. Evită formulările de tip spam

 

Trebuie să te asiguri că e-mailul tău nu va arăta ca un spam. Nu folosi prea multe link-uri, și cel mai important, nu utiliza formulări ca “gratuit”, “super ofertă” “ofertă de nerefuzat”, specifice mesajelor spam. Poți să îți certifici e-mailurile, pentru a le crește credibilitatea.

 

  1. Optimizarea pentru mobil

 

Foarte multe persoane deschid e-mailurile de pe mobil, mai ales atunci când acestea nu sunt legate de serviciu. Asigură-te că e-mailurile pe care le trimiți sunt optimizate pentru mobil, deoarece un utilizator care va deschide un mesaj care nu este optimizat de pe telefon, nu va merge cu siguranță la laptop pentru a-l citi.

 

 

  1. Crează un nume ușor de recunoscut

 

Nu este bine să folosești adrese anonime, deoarece persoanele se vor gândi automat că sunt mesaje spam și le vor șterge fără să le deschidă. Folosește un nume personal, combinat cu numele companiei, pentru a prezenta o latură profesională și umană. În plus, folosirea unui nume personal este importantă deoarece un mesaj primit de la o companie va trece imediat drept publicitate, în timp ce unul personal va avea mai multe șanse să fie deschis.

 

  1. Scrie un text de calitate

 

Dacă ai reușit să determini persoanele să deschidă e-mailul pe care l-ai trimis, este important să îi faci pe aceștia să îl citească, să acceseze site-ul și să îi faci să își dorească să mai primească și alte e-mail-uri în viitor și să nu dea unsubscribe. În acest mod îi vei fideliza și ii vei ține la curent cu privire la noutățile pe care vrei să le comunici. Este foarte important să scrii un text de calitate și să prezinți într-o formă atractivă toate informațiile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *