Construiește o comunitate online dacă vrei vânzări mai mari

Comunitatea online va reprezenta the next level pentru afacerea ta. Și cu siguranță vrei așa ceva, fie că vinzi produse sau servicii. Comunitatea online este instrumentul cel mai puternic de marketing la ora actuală.

Alături de lista de abonați la newsletter, reprezintă un alt asset foarte important al afacerii tale online.

Construiește-ți comunitatea cu ajutorul Facebook, încearcă să o menții cât mai nișată în discuții pe obiectul tău de activitate, întreține-o constant cu materiale de calitate și generează interacțiune.
În foarte scurt timp comunitatea online se va transforma în principalul tău furnizor de clienți. Practic, printr-o comunitate online îți aduni aproape toți clienții în același loc și îi fidelizezi mult mai ușor, iar bugetele și eforturile de promovare scad considerabil.

Invită-i pe membrii comunității tale online să se sprijine, organizează evenimente în care să-ți întâlnești audiența din comunitate, crează conexiuni între afacerea ta, comunitate și audiență.
Faptul că cineva dorește să adere la comunitatea construită de tine dovedește faptul că are aceleași interese ca și tine, sau că vinzi produse sau servicii care răspund pe termen lung nevoilor sale. Oamenii vor și caută constant să relaționeze și medii în care să relaționeze. Așa că, de ce n-ar beneficia business-ul tău de acest puternic instrument?

Începe printr-un research, vezi dacă cineva din nișa ta a mai construit o comunitate în domeniul tău și dacă ai norocul să fii primul, atunci caută să valorifici la maximum potențialul unei comunități.

Cei care aderă la comunitatea ta vor începe să devină marketeri pentru afacerea ta chiar fără să realizeze. Tot ce trebuie să faci este să publici constant conținut relevant și de calitate!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *