Samsung Galaxy S9 – sau cum a fost reinventată camera de pe telefoane

galaxy s9

Așa cum ne-a obișnuit Samsung în ultimii ani, la începutul acestui an a fost lansată noua generație de smartphone-uri de top ale companiei sud-coreene, respectiv Galaxy S9 și S9 Plus.
Această lansare aduce o inovație în piață în ceea ce înseamnă mai nou o cameră de pe un smartphone. Deși are o rezoluție de doar 12 megapixeli, spre deosebire de competitorul direct al celor de la Huawei, P20 Pro, ce dispune de o cameră cu o rezoluție de 40 de megapixeli, camera amplasată pe S9 și S9 Plus este de departe cea mai performantă la ora actuală, fiind capabilă să facă poze foarte bune chiar și în condiții de luminozitate redusă. Camera are diafragmă duală (dublă), cu un regim de funcționare asemănător cu ochiul uman, iar diafragma cu deschidere mai mare va fi folosită pentru poze în lumină redusă, iar cea mică pentru poze pe lumină puternică, astfel rezultând fotografii foarte clare chiar și în condiții de luminozitate redusă ori pe lumină extrem de puternică.
Telefonul dispune de un ecran Super AMOLED cu o diagonală de 5.8” și o rezoluție 1440 x 2960 pixels, aspect ratio 18.5:9 și o densitate a pixelilor de 570/inch, iar display-ul este acoperit de sticla Corning Gorilla Glass 5.
Telefonul vine echipat cu 2 variante de procesoare, respectiv Octa-core (4×2.7 GHz Mongoose M3 & 4×1.8 GHz Cortex-A55) – pentru regiunea EMEA și Octa-core (4×2.7 GHz Kryo 385 Gold & 4×1.7 GHz Kryo 385 Silver) – pentru USA & China și este echipat cu 4GB RAM și o capacitate de stocare ce diferă între 64/128/256 GB și care poate fi extinsă printr-un card microsd până la 400 GB.
În ceea ce privește securitatea, telefonul beneficiază de metoda de deblocare prin folosirea amprentei (senzorul fiind localizat în spate, sub cameră), ori recunoașterea irisului.
Acumulatorul are o capacitate de 3000 de mAh, ce asigură până la 22.5 ore timp de convorbire.
Samsung Galaxy S9 poate fi achiziționat de AICI, iar Samsung Galaxy S9 Plus de AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *