Google Chromecast transformă orice TV într-unul smart!

google chromecast

Google Chromecast este un dispozitiv care se conecteaza la TV prin portul HDMI și poate primi conținut video, wireless, de pe laptop, PC, tabletă, ori smartphone. Practic, poți face screen mirroring întregului conținut de pe device-ul care transmite către TV, fără a te limita doar la cateva aplicații. Este un device extrem de util, care face uitat clasicul cablu HDMI. Se conectează la rețeaua wireless, preia conținutul video de la dispozitivele conectate la aceeași rețea wireless, pe care apoi îl procesează și îl transmite către TV, iar device-ul care transmite acționează doar ca o telecomandă, nefiind implicat în procesare.
Noua versiune de Chromecast (2.0) are o formă circulară, spre deosebire de prima versiune care arăta asemeni unui stick de memorie, se conectează la TV prin portul HDMI și poate fi alimentat direct de la priză, ori de la un port USB al televizorului. Se instalează simplu, pe orice dispozitiv cu Windows, Mac, Android ori iOS folosind Chromecast Installer-ul.
Aplicații necesare pentru streaming:
Windows: Google Cast, VidCast, AllCast
Android: Chromecast, SlideCast
iOS: CastOnTV
În prezent, dispozitivul se află la versiunea 2.0 și poate fi un mijloc eficient și low budget prin care îți transformi TV-ul într-unul smart, nemaiavând nevoie de media playere dedicate, ori cabluri. Streaming-ul se realizează fluent, inclusiv conținut HD, iar device-ul este util tuturor celor care își doresc transformarea TV-ului într-unul smart, cu un buget redus.

De asemenea, Google a lansat și versiunea Chromecast Audio, dispozitiv care primește prin semnal wireless conținut audio și îl redă pe orice sistem audio la care este conectat, de pe orice dispozitiv. Design-ul este similar cu cel care transmite semnal video, iar conectarea se face prin intermediul unui cablu cu mufa de tip jack de 3.5 mm.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *