Dronele de pasageri revoluționează transportul

passenger drone

Anul 2016 rămâne scris în istorie ca fiind anul în care sistemul de transport a cunoscut o idee revoluționară, apărând pe piață dronele de pasageri ce permit acum oamenilor să călătorească pe calea aerului nu doar cu ajutorul avioanelor sau elicopterelor. Compania chinezească Ehang a dezvăluit la CES 2016 din Las Vegas primul prototip de dronă electrică, capabilă să transporte pasageri pe calea aerului pentru un interval mediu de timp de aproximativ 30 de minute și pe distanțe de până la 50 km.
Drona denumită Ehang 184 este capabilă să transporte o persoană, ce trebuie să-i introducă înainte de începerea călătoriei destinația, apoi drona decolează vertical, zburând la altitudini de până la 3500 m cu o viteză de până la 100 km/h. Drona dispune de 4 brațe cu 8 elici, câte 2 pe braț și de 4 motoare electrice, iar încărcarea bateriilor durează între 2 și 4 ore.
Noul model de dronă este primul reprezentant al categoriei Personal Flying Vehicle (PFV) și este accesibilă și persoanelor ce nu au cunoștințe despre zbor ori aeronautică.
Ehang 184 a primit în anul 2016 aprobare pentru testare în Nevada din partea Institutului pentru sisteme autonome din Nevada (NIAS) şi a Biroului Guvernatorului pentru Dezvoltare Economică (GOED).
Drona se află în teste avansate în Dubai, iar din iulie (a.c) ar trebui să fie valabil un sistem de transport aerian (taxi aerian) destinat pasagerilor. Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum și-a anunțat dorința ca până în anul 2030 25% din totalul călătoriilor motorizate din oraș să fie efectuate prin intermediul unor vehicule „driverless”, în acest sens orașul Dubai dispunând de cel mai lung sistem “driverless” de metrou din lume și făcând studii importante asupra tehnologiei fără pilot prin intermediul unor autoturisme automatizate produse de compania franceză “Easymile”.
Drona nu poate fi pilotată, zboară complet autonom în urma introducerii destinației pe tableta de 12 inch din interior ce controlează acest aparat de zbor, însă, călătoria se poate întrerupe oricând de către pasager.
Drona Ehang 184 reprezintă prima mare revoluție a inteligenței artificiale, iar transportul viitorului este aici și se petrece acum.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *