Cum să menții bateria laptopului în condiții optime?

extend battery life

La inceput, bateria laptopului te tine cateva ore. Apoi, te miri ca nu mai ai energie nici macar pentru 10 minute. Din fericire, poti schimba ceva!
Temperatura e poate cel mai mare dusman al bateriei de laptop. Cu cat sunt mai multe grade, cu atat impactul e mai mare. Ideal, bateria ar trebui mentinuta la temperatura camerei. Insa multi dintre noi obisnuim sa tinem laptop-ul pe genunchi, sau chiar in pat, acoperindu-i fantele de evacuare a aerului cald. Ne dam seama abia dupa ce incepe sa se incinga. Cu timpul insa, bateria va tine din ce in ce mai putin. Rezolvarea e simpla: folositi un stand de laptopt, cel mai bine cu ventilator incorporat. Va poate scuti de o gramada de probleme.
Este bine cunoscut faptul că bateria unui laptop cedează în timp datorită utilizării necorespunzătoare. Aceasta suportă un număr limitat de cicluri încărcare – descărcare, iar pentru a evita această situație se recomandă depozitarea ei și folosirea laptop-ului direct prin intermediul charger-ului (direct charging). Mulți utilizatori folosesc laptop-ul cu bateria inserată în aparat și cu aparatul în priză, ori efectuează cicluri de încărcare – descărcare deși laptop-ul este folosit într-un loc fix, lucru ce conduce spre degradarea celulelor bateriei, care în final va ceda de tot și va trebui înlocuită.
Depozitarea nu este recomandată sub orice formă, ci cu bateria încărcată la 40%-50% din capacitate și la temperaturi de până la 25 de grade, iar folosirea bateriei este recomandată atunci când nu este posibil accesul la o sursă de curent.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *