Ce este un feed RSS și cum îți facilitează search-ul și navigarea pe internet?

Ce este un feed RSS și cum îți facilitează search-ul și navigarea pe internet?

Feed RSS (Really Simple Sindication) reprezintă un agregator de știri de pe site-uri care îți permit să te abonezi la acest serviciu, practic fiecare știre postată pe site-ul la care te-ai abonat, va fi menționată în acest agregator, fără să fie nevoie sa intri pe site-ul respectiv să vezi ce noutăți au apărut. Internet Explorer 7, Mozilla Firefox si Opera beneficiază de cititoare RSS built-in, în timp ce Google Chrome necesită instalarea unui add-on.

Livrarea de continut se aseamana cu un newsletter, dar in agregator primesti noutatile in momentul in care acestea apar, cu un decalaj de maximum cateva zeci de minute; nu trebuie sa astepti newsletter-ul si nici sa verifici des site-ul ca sa vezi daca s-a adaugat ceva nou.

Pur si simplu, te abonezi la feed si astepti ca informatia sa „curga”.

Abonarea la RSS feed se face mergând pe site-ul care te interesează, dând click și subscribe pe icon-ul caracteristic feed-ului RSS (precum cel din imaginea acestui articol). Astfel, vei primi doar informațiile care te interesează cu adevărat, din surse de încredere (pentru că le-ai ales personal atunci când te-ai abonat).

Acest serviciu este gratuit și foarte important pentru că iți schimbă complet navigarea pe internet, ușurându-ți munca și economisind timp și permițându-ți să fii mereu la curent cu ultimele noutăți care te interesează.

In concluzie, RSS este unul dintre acele lucruri care iti fac viata mai usoara, putand transforma complet modul in care navighezi pe Internet. Cum timpul este mai valoros ca oricand, un agregator RSS iti poate usura munca, pentru ca te ajuta sa afli in timp real informatiile care te intereseaza, din domeniile care te intereseaza, fara sa mai fie nevoie sa navighezi pe zeci sau sute de site-uri zilnic.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *